میکروبی
انجام آزمایشات میکروبی طبق جدول زیر
بررسی بار کلی میکروبی نمونه |
شمارش کلی باکتری های هوازی مزوفیل(شمارش مزوفیلیک) | |
انتروباکتریاسه خانواده ای بزرگ از باکتری های گرم منفی است که به صورت طبیعی در روده انسان و حیوانات زندگی می کند . | شناسایی یا شمارش انتروباکتریاسه در مواد غذایی | |
— | شناسایی یا شمارش کلیفرم | |
مهمترین باکتری روده ای که شاخص آلودگی محصولات غذایی می باشد که از طریق ترشح سموم باعث ایجاد اسهال می گردد . | شناسایی یا شمارش E.Coli | |
استاف اورئوس دارای سمی به نام انترتوکسین می باشد که در صورت بالا بودن این باکتری در مواد غذایی باعث مسمومیت شده و به دلیل تحریک گیرنده های عصبی اثر استفراغ آوری دارد . | شناسایی یا شمارش استافیلوکوک های کواگولاز + | |
باکتری هایی هستند که با تولید سم انتروتوکسین باعث مسمومیت و ایجاد اسهال و از دست رفتن آب و الکترولیت های بدن می شود . این باکتری ها برای رشد به شرایط کاملا بی هوازی نیاز دارند . | شناسایی یا شمارش کلستریدیوم های احیا کننده سولفیت | |
— | شناسایی کلستریدیوم پرفرنجس | |
بررسی وجود قارچ و یا اسپورهای آنها در مواد غذایی ، قارچ ها دیر رشد هستند و معمولا در طی ۳ تا ۵ روز تشکیل کلنی می دهند . | شمارش کپک ها | |
— | شمارش مخمر ها | |
— | شناسایی سودوموناس آئروژینوزا | |
این باکتری نیز با تولید سم باعث ایجاد اسهال و استفراغ و در نتیجه مسمومیت غذایی می شود که معمولا در غذاهایی مانند برنج پخته و ظرف های حاوی گوشت و سس وجود دارد . | شمارش باسیلوس سرئوس | |
عامل بوجود آمدن بیماری حصبه یا شبه حصبه می باشد . | شناسایی سالمونلا | |
یکی از مهمترین باکتری های آلوده کننده آب و مواد غذایی می باشد که توسط ترشح سموم بر روده اثر گذاشته و ایجاد اسهال خونی می کند . | شناسایی شیگلا | |
عامل ایجاد بیماری گوارشی می باشد . | شناسایی یا شمارش انتروکوکوس ها | |
عامل بیماری وبا می باشد . | شناسایی ویبریو کلرا | |
عامل بیماری های گوارشی می باشد . | شناسایی ویبریو پاراهمولیتیکوس | |
این ارگانیسم ها قادر به تحمل غلظت بالای قند هستند . | شمارش مخمر های اسموفیلیک | |
باکتری هایی هستند که در کنسروها رشد کرده و در شرایط بی هوازی و دمای ۳۵ تا۳۷ درجه قادر به رشد هستند. | جداسازی باکتری های مزوفیل بی هوازی | |
باکتری هایی هستند که در کنسروها رشد کرده و در شرایط بی هوازی در درجه حرارت بالا قادر به رشد هستند . | جداسازی باکتری های ترموفیل بی هوازی | |
باکتری هایی هستند که در غذاهای کنسروی رشد کرده و در شرایط هوازی و در درجه حرارت بالا قادر به رشد هستند . | جداسازی باکتری های ترموفیل هوازی | |
عامل بوجود آوردن بیماری های گوارشی در انسان و تخریب محصولات غذایی هستند . | شمارش باکتری های اسید لاکتیک | |
باکتری هایی که قادرند در محصولاتی که در یخچال نگهداری می شوند رشد کنند ، دمای مورد نیاز برای رشد آنها ۴ درجه سانتی گراد می باشد . | شمارش باکتری های سرمادوست (سایکروفیل) | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | شمارش اسپورباکتری های گرمادوست هوازی | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | شمارش اسپورباکتری های گرمادوست بی هوازی | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | بررسی وجود تخم انگل در نمونه مواد غذایی | |
برای بررسی وجود ریسه های( حیف ) کپک در محصولاتی مانند رب گوجه و سس گوجه فرنگی صورت می گیرد . این بررسی به صورت میکروسکوپی می باشد. | شناسایی و اندازه گیری ریسه های کپک | |
برای بررسی آلودگی هوای کارخانجات ، مراکز تولید غذا و بیمارستان ها انجام می گردد . | پلیت ارسالی | |
برای بررسی بهداشت فردی کارکنان کارخانجات و مراکز تولید غذا انجام می گردد . | شناسایی استاف اورئوس Finger Test | |
برای بررسی بهداشت فردی کارکنان کارخانجات و مراکز تولید غذا انجام می گردد . | شناسایی کلیفرم Finger Test | |
برای بررسی بهداشت فردی کارکنان کارخانجات و مراکز تولید غذا انجام می گردد . | شمارش تعداد کلنی Finger Test | |
برای بررسی بهداشت فردی کارکنان کارخانجات و مراکز تولید غذا انجام می گردد . | شناسایی E.Coli – Finger Test | |
— | پایش سطوح و ابزار | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | جستجوی لیستریامونوستیوژنز | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | جستجو کمپپیلو باکتر | |
عامل ایجاد بیماری های گوارشی هستند . | جستجوی یرسینیا انتروکولیتیکا |
آزمایشات فلزات سنگین هم انجام میدید؟با دستگاه های hplc یا دستگاه GC/MS ?